Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi, misyon odakları arasında yer alan savunma sanayi, sağlık ve gıda teknolojilerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Hitit Üniversitesi ile ASELSAN arasında “ihtisaslaşma” alanı kapsamında yapılabilecek işbirliği üzerine toplantı gerçekleştirildi.
Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, ASELSAN Teknoloji ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, ASELSAN yetkilileri ve Hitit Üniversitesinde ilgili alanlara yönelik çalışmalar yapan akademisyenleri katıldı.
Prof. Dr. Baykam: “Ortak çok çalışma alanımız olan ASELSAN ile hayata geçirilebileceğimiz projeleri görüşmek için bir aradayız”
Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversite olarak savunma sanayi, sağlık ve gıda teknolojileri alanında yöneldiklerini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, “Bugün üniversite sanayi iş birliği adına çok anlamlı bir toplantı yapmaktayız” diyerek şunları kaydetti:
“Hitit Üniversitesinin akademik altyapısı, bölgesel potansiyeli ve makine ve imalat teknolojileri alanındaki ihtisaslaşması, bizlerin sektörle çok daha fazla yakın iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürmemize vesile oldu. Bu konuda hem araştırma geliştirme hem de ürün geliştirme anlamında üniversite içinde ve sektörde iş birliği için çalışmalara devam ediyoruz. Bugün de ortak çok çalışma alanımız olan ASELSAN ile hayata geçirilebileceğimiz projeleri görüşmek için bir aradayız. İnanıyorum ki başta Çorum’a olmak üzere bölgemize ve ülkemize katma değer sağlayacak çalışmalara imza atacağız”
ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yücel: “Hitit Üniversitesi ile birlikte neler yapılabilir değerlendirmek istedik”
ASELSAN Teknoloji ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, ASELSAN hakkında kısa bir bilgi paylaşımında bulunarak “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hitit Üniversitesi ile birlikte neler yapılabilir değerlendirmek istedik” dedi.
ASELSAN olarak bu sene yapak zeka ve siber güvenlik kavramlarını bir arada ele alacaklarını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:
“Çok hızlı bir dönüşüm var teknolojide. Sizler, bunları akademik camiada daha yakından takip ediyorsunuz. Yapay zeka, çok devrim niteliğinde. Sıra dışı bilimsel katkı anlamında ileriye dönük yapacağımız işlerde bize büyük fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda akıllı tarım teknolojileri de yaptığımız savunma sanayi ürünleri kadar önemli. ASELSAN olarak bu alanda da yoğun olarak çalışıyoruz. ASELSAN’ın askeri alanda birçok çözümü olduğu gibi, sivil alanda da ulaşım, güvenlik, sağlık, otomasyon gibi benzeri alanlarda da faaliyetleri var.”
3 Büyük Merkez Ortak Çalışma İçin Hazır
Hitit Üniversitesinin üniversite-sanayi işbirliği anlamında lokomotifi olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Makine ve İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTAM) ve Teknoloji Transfer Ofisi yapılabilecek ortak çalışmalar için hazır olduğu bildirildi.
Çalışmalara, bölgenin en büyük laboratuvarı olan HÜBTUAM’ın geniş laboratuvar imkanları, Teknoloji Transfer Ofisinin proje üretim gücü ile MİTAM’ın araştırma-geliştirmeye yönelik destekleri hız kazandıracak.