Hitit Üniversitesi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tecrübesiyle Avrupalı hekimlerden ilgi görüyor. Hitit Üniversitesi çeşitli ülkelerden doktorlara eğitim veriyor.

Hitit Üniversitesi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile mücadelede Avrupa’ya eğitim veriyor.  Türkiye’de en çok Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakası görülen illerden Çorum’da, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının hastalıkla mücadelede edindiği tecrübeleri İspanya ve Japonya gibi ülkelerden gelen hekimlerle paylaştığı, eğitim almak için çeşitli ülkelerden sıra bekleyen doktorların olduğu bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesinin bilgi ve birikiminin uluslararası alanda talep görmesinin mutluluk verici olduğunu vurguladı.

Uluslararası alandaki bu başarının yalnızca üniversite değil, aynı zamanda Türkiye adına da önemli bir başarı olduğuna dikkati çeken Öztürk, “Tıp Fakültemizin deneyimlerinden yararlanmak isteyen yerli ve yabancı bilim insanlarına kapımızı açık tutuyoruz.” ifadesini kullandı.

Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da yaptığı açıklamada, Hitit Üniversitesi olarak Türkiye’de 2003 yılından beri görülen ve keneler aracılığıyla insanlara bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığıyla ilgili çok ciddi bilgi birikimi ve deneyim kazandıklarını söyledi.

Çorum’un, Türkiye’de en fazla KKKA vakalarının görüldüğü bölgede yer aldığını belirten Prof. Dr. Baykam, “Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak her yaz döneminde görülen KKKA vakalarına dair 20 yıla yakın bir birikim ve deneyimimiz var. Bu anlamda edindiğimiz bilgi birikimini dünya ile paylaşıyoruz” ifadesini kullandı.

You may also like

More in Gündem