Çorum Belediyesi, Çorum’un yemek kültürünü geleceğe taşıyor. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, düzenlenen ‘’Unutulmaya Yüz Tutmuş Çorum Yemekleri’’ yarışması Tarihi Velipaşa Hanı’nda gerçekleşiyor.

Türkiye’nin en zengin mutfak kültürüne sahip illerinden olan Çorum’da yöresel yemeklerin unutulmaması ve gelecek nesillere de aktarılması amacıyla Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma başladı.  Yarışma; çorbalar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılar olmak üzere 4 kategoride gerçekleşiyor.

Yarışmanın açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat yarışmacılara başarı diledi. Yağbat, “Medeniyetlerin başkenti Çorum, zengin mutfak kültürü ile gastronomi alanında da dikkat çekmiştir. Bu anlamda Türkiye’de tarafsız gurmelerin takdirini kazanmıştır. Çorum mutfağının korunması, Çorum yemek kültürünün zenginliğine dair farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir program tertip ettik.” dedi.

18 yaş üstü herkesin katılımına açık olan yarışmaya ilgi yoğun oldu. Birbirinden lezzetli yemekler jüri heyetinin beğenisine sunuldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Her kategori için birincilere 3000 TL, ikincilere 2000 TL, üçüncülere ise 1000 TL ödül verilecek. Yarışmanın ödül töreni saat 15.00’te Çorum Web TV’den canlı olarak yayınlanacak.

HABER: ÇORUM WEB TV

You may also like

More in Gündem