Türkiye’nin oba konseptindeki ilk gençlik kampı,  Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın bir seçim vaadini daha yerine getirdi. Çorum Belediyesi tarafından inşa edilen Çorumlu Obası Gençlik Kampı hizmete açıldı. Sıklık Tabiat Parkı içerisine 8 dönümlük alan üzerine yapılan, 10 çadır, 1 otağ ve 1 sosyal tesisin bulunduğu Çorumlu Obası Gençlik Kampının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri ve protokol üyelerinin de hazır bulunduğu açılış törenine ilgi yoğun oldu.

Oba çadırlarının gezilmesinin ardından açılış konuşmaları yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu, Oğuzhan Kaya, Ahmet Sami Ceylan, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan yaptıkları konuşmada Çorumlu Obası Gençlik Kampı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye’de oba konseptinde ilk gençlik kampını Çorum’a kazandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Obamızda 10 tane küçük çadırımız var. Bunun içerisinde 10 kişiye kadar yatılı olarak kalınabiliyor. Büyük bir otağımız var. Otağımızda da 150 kişiye kadar etkinlik yapılabiliyor. Arkasında da ahşaptan oluşan bir sosyal tesis alanımız bulunuyor. Etrafında ise geleneksel sporlarla ilgili etkinlik alanları mevcut” dedi. Gençlerin yatılı olarak da kalabilecekleri Çorumlu Obası’nın geleneksel sporların da yaşatılacağı bir yer olacağını belirten Başkan Aşgın, “Çorumlu Obası Gençlik Kampı şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Açılış töreninde konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, merkezin önemine dikkat çekerek, “Bu mekan bizim atalarımızın yaşadıkları köyler. Bu çadırların hepsi bir ev. Aileler onun içinde yaşıyor. Otağ da bunların en büyüğü. Gücü simgeliyor. Osmanlı mimarisini hatırlayın. Tek kubbe altında toplanan büyük camileri düşünün. O bizim inancımızdaki vahdet anlayışını, yaradanın birliğine ve bütün yaradılışın o birlik altında var olmasına işaret ediyor. Osmanlı ecdadımız büyük kubbe altında camiler yapmışlar ki o vahdet duygusu inancımıza yansısın” diye konuştu.

Dünyada salgın sebebi ile yaşanan ekonomik ve toplumsal sorunlara değinen Bilal Eroğan “Bildiğiniz gibi salgın zamanının bütün dünyada oluşturduğu çalkantılar, ekonomik yansımalar var. Bir sürü ülkede tedarik zincirindeki aksamalar konuşuluyor. Taşıma maliyetleri arttı, pahalılık arttı, bazı mallar bulunamıyor ve bu mallar sebebi ile üretim yapılamıyor deniliyor. Bütün dünyada aslın sadece sağlık değil, ekonomi, üretim gibi birçok şey üzerinde çok ciddi etkilerinin olduğunu görüyoruz. En büyük darbeyi de çocuklarımız ve gençlerimiz gördü. Okul ciddi bir duraksamaya girdi. İleride tahmin ediyorum ki salgın çocukları diye bir nesil ortaya çıkacak. Her sene burs mülakatları yapıyoruz. Bu sene üniversiteye başlayan gençlerimizdeki tutukluğu görüyorum. Sosyalleşmeden geri kalmanın yansımasını burs mülakatlarında görüyoruz. Akademik olarak, sıralama olarak çok yüksek olan gençlerde tutukluluğu görüyoruz. Buradan bir salgının çocuklarımız, gençler üzerinde menfi kötü etkilerinin olduğunu görüyoruz. Bu etkilerden kurtulunması adına buradaki hizmet çok güzel” diye konuştu.

“Bir olduğumuz zaman daha güçlü oluruz” diyerek sözlerini sürdüren Bilal Erdoğan, “Daha güçlü olduğumuzda dünyadaki zulümlerle daha iyi başa çıkabiliriz. Bugün geldiğimiz noktada 20 yıl öncesine göre birçok zulme son vermiş bir Türkiye var. Bugün Bosna’ya gidin, Filistin’e, Azerbaycan’a, Libya’ya gidin, oradaki zulümlerin sonlanmasını ya da alevlenmemesini temenni eden bir Türkiye var. Ne kadar güçlü olursak zulmün oluşmasını o kadar engelleyeceğiz. Bu milletin kararlılığı bu. Bugünkü sıkıntılarımızı da aşacağız. İnşallah 21. yüzyıla gençlerimiz damga vuracak” dedi.

Konuşmaların ardından obanın açılış kurdelesi dualarla kesildi.

You may also like

More in Gündem