Çorum Belediyesi tarafından geleneksel hâle getirilen “Şeker Çocuk Şenliği”, diyabetle mücadele eden çocukları Bedesten’de bir araya getirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte, çocuklar hem moral depoladı hem de hastalık stresinden uzaklaşarak keyifli anlar yaşadı.

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliği ve organizasyonunda, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Programa Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Gömeç, AK Parti İl ve Merkez İlçe yöneticileri, mahalle muhtarları ile diyabetli çocuklar ve aileleri katıldı.

Şenlik kapsamında çocuklar için birbirinden özel aktiviteler hazırlandı. Bedesten Aile Yaşam Merkezi’nde bulunan atölyelerde el becerilerini sergileyen çocuklar, balon şovu ve animasyon gösterileriyle unutulmaz anlar yaşadı.

“Devletimiz onları asla yalnız bırakmıyor”

Şenlikte konuşan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, diyabetli çocukların her zaman destekçisi olduklarını belirterek, “Bütün çocuklar şeker ama bazı çocuklarımızın şeker oranı daha fazla. Buradaki çocuklarımız ise bambaşka, çok daha şekerler. Devletimiz onları asla yalnız bırakmıyor. Sağlık İl Müdürlüğü, hastanelerimiz ve hocalarımız ihtiyaç neredeyse orada olmaya çalışıyor. ‘Milleti yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu bizim devletimizin temel anlayışıdır. Bu doğrultuda toplumumuzu, milletimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

“Dünya Diyabet Günü önemli bir farkındalık fırsatı”

Hitit Üniversitesi Çocuk Endokrinolojsi Uzmanı Prof. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci ise 14 Kasım’ın, insülini keşfeden bilim insanının doğum günü nedeniyle Dünya Diyabet Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Kendirci, diyabetli çocukların karşılaştığı sorunlara dikkat çekmenin önemine vurgu yaparak, “Bu günü sadece anmakla kalmıyor; çocuklarımızın yaşadığı güçlükleri konuşmak ve onların hayata daha sağlıklı şekilde adapte olmalarını sağlamak için bir fırsat olarak görüyoruz. Çorum Belediyemizin ev sahipliğinde geleneksel hâle getirdiğimiz şenliğe destek ve katkıları için Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür ediyorum. Bu süreci bir ekip olarak yürütüyoruz; tek başıma bu kadar hastanın bakımını sürdürmem mümkün değil. Bu nedenle ekibime de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

You may also like

More in Gündem