Çorum’un Uğurludağ ilçesinde öğrencileri bilim ve uzay teknolojileriyle buluşturmak amacıyla düzenlenen “Uzay ve Bilim Şenliği”, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Uğurludağ Kaymakamlığı öncülüğünde hayata geçirilen etkinlik kapsamında hazırlanan “Uzay ve Bilim Sınıfı” da düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Programa Çorum Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, Uğurludağ Kaymakamı Mustafa Düzgün ve Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun da katıldı.
Şenlikte öğrenciler, bilimsel uygulamalar ve teknoloji odaklı etkinliklerle bir araya gelirken, uzay teknolojileri ve astronomi alanında da bilgilendirildi. Etkinlik boyunca gerçekleştirilen deneyler ve interaktif uygulamalar, öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Şenlik kapsamında Çorum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Çorum ekibi tarafından çeşitli bilimsel deneyler ve uygulamalı etkinlikler gerçekleştirildi.
Uğurludağ Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Uzay ve Bilim Sınıfımıza verdikleri destek ve şenliğimizdeki aktif katkıları dolayısıyla Çorum Belediyemize teşekkür ediyoruz. Açılış programımıza katılarak bizleri onurlandıran Çorum Belediye Başkan Vekili Sayın İsmail Yağbat ile Uğurludağ Belediye Başkanımız Sayın Remzi Torun’a şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.




















